AUTEUR

 

 

peter staand

Peter Faijdherbe

Mijn gedrevenheid en enthousiasme hebben mijn pad verrijkt met vele inzichten. Een van de inzichten die ik onderweg ervaren heb is, als je echt iets vanuit je gevoel wil en er bereid bent voor te werken, zal het zich uiteindelijk gaan manifesteren in de werkelijkheid. Ik droomde ervan om als DJ voor een grote zaal een avond mijn favoriete platen te mogen draaien. 3 jaar later stond ik in de Melkweg in Amsterdam voor 1400 man te draaien. Als het Jezus beeld in Rio stond ik met mijn armen wijd voor mijn volk in de zaal 😉 Mijn droom was gerealiseerd! Ik liet het draaien los met het idee dat ik zelfstandig ondernemer wilde zijn, succesvol in zaken.

Toen werd het interessant, na wat verkoopbanen rolde ik in de staalbouw en werd staalmonteur bij een klein staalconstructiebedrijf. Binnen afzienbare tijd werd ik mede-eigenaar en bouwde het bedrijf van 3 naar 14 man uit. En toen gebeurde er iets, mijn compagnon en ik kregen een groot meningsverschil. Het bedrijf verkeerde op het randje van faillissement en de discussie was; de stekker eruit of saneren en doorgaan. Ik koos voor het laatste omdat ik op mijn 23ste al een faillissement had meegemaakt en dat niet nog eens wilde meemaken. Tijdens het saneren van de onderneming kwamen mijn compagnon en ik in een principiële discussie terecht, die een dusdanige wig tussen ons dreef, afscheid nemen was op dat moment de enige mogelijkheid.

Ik vond een nieuwe baan bij een groot staalconstructiebedrijf en mocht daar de verkoopafdeling aansturen en tevens een aantal nieuwe concepten ontwikkelen voor de bouw. Deze functie sloot goed aan bij mijn studie bedrijfskunde, verandermanagement en organisatiekunde welke ik in 2012 heb afgerond. Na 2,5 jaar kwam de overstap naar een familiebedrijf, ook in de staalbouw-branche. Hier kreeg ik de kans om het geleerde in de praktijk te brengen, samen met een extern bureau hebben we de organisatie ontwikkeld en ben ik medewerkers gaan trainen en coachen op verschillende disciplines zoals; verkoop, leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Dit was tevens het moment waarop ik mijn passie vond; “individuen en teams vanuit hun kern helpen hun doelstellingen te behalen”

Na een aantal jaren in dienst te zijn vind ik het nu tijd om weer de stap te maken om zelfstandig ondernemer te zijn. En wat is er mooier als je van je passie je beroep kunt maken. Alles wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd over leiderschap, organisatieontwikkeling, effectieve teams en persoonlijke effectiviteit komt samen in mijn nieuwe organisatie Soulving. Met Soulving wil ik dit gaan delen met de rest van de wereld. Soulving is precies waar het in mijn optiek om gaat, vanuit de ziel van de mens of organisatie de uitdagingen van deze tijd aanpakken.

Zoals ik al eerder schreef, als je echt iets met je hart wil gaat het zich in de werkelijkheid manifesteren. 10 jaar geleden heb ik dit geschreven en gevisualiseerd en nu is het zover!

Met warme groet,

Peter Faijdherbe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s